Inlijstingen en meer


Museumkwaliteit voor iedereen

Image

Onze standaard afwerking - met een zuurvrije buffer tussen het kunstwerk en de achterwand in mdf - is een kwalitatief sterke optie.
Dankzij onze jarenlange samenwerking met musea en gerenommeerde galerijen bouwden we ook een grote kennis op van de noden en de vereisten van de kunstwereld. Voor het conserveren van museaal werk is het essentieel om volledig zuurvrij in te lijsten. Daarvoor gebruiken we dus alleen materialen die aan deze vereiste voldoen: museumkarton (en geen mdf), museumglas en volledig reversibele tapes en hechtmiddelen.
Ook onze individuele klanten kunnen kiezen voor deze topkwaliteit. Wij geven u graag het nodige advies.

Lijsten

Inlijstingen Meylemans - voorraad lijsten

Uit de grote collecties van binnen- en buitenlandse leveranciers stellen we ons eigen aanbod aan houten lijsten samen. Aangezien we ongeveer 350 modellen in voorraad hebben, is een snelle levering meestal mogelijk. Ons aanbod is erg divers en omvat zowel klassieke als moderne lijsten. Ook aluminium lijsten zijn weer helemaal in. Vooral de collectie met houtfineer is speciaal. Deze combinatie van aluminium en hout laat zich handig verwerken tot heel fijne maar stevige lijsten.

Glas

Image

Afhankelijk van het kunstwerk en de bestemming ervan kunt u bij ons kiezen uit verschillende soorten glas. Vraag gerust advies op maat van uw kunstwerk.
Natuurlijk is er het gewone (blinkende) kaderglas. Maar steeds vaker kiezen klanten voor ontspiegeld glas dat dankzij zijn speciale coating een optimale helderheid en een minimale reflectie heeft.
Om waardevol werk te beschermen tegen schadelijke uv-stralen, kiest u best uv-werend glas. Museumglas combineert beide voordelen: ontspiegeling en uv-wering.
Voor grote werken en delicate omgevingen gebruiken we - om veiligheidsredenen - acrylaat of plexiglas.
Kunstwerken die een transport naar het buitenland moeten doorstaan, werken we af met uv-werend plexiglas. Dit beschermt ze zowel tegen glasbreuk als tegen schadelijke uv-stralen.

Passe-partouts

Image

Ons uitgebreid aanbod aan passe-partoutkarton of museumkarton is volledig zuurvrij en dus veilig te gebruiken. U kunt uw keuze maken uit een grote waaier aan kleuren. Dankzij onze computergestuurde machine snijden we de passe-partouts erg nauwkeurig. Ook ronde of ovale openingen zijn mogelijk.

Wissellijsten op maat

Image
Heel wat foto ‘s en prenten vallen buiten de standaardafmetingen (bijvoorbeeld 13x18 cm, 18x24 cm, 30x40 cm of 50x70 cm). Daarvoor maken we lijsten op maat. Zo kiest u de lijst en het type glas die het best bij het werk passen. Aan de achterkant voorzien we de lijst van plooiveertjes zodat u het werk handig kan verwisselen.
Wissellijsten op maat kunnen we zowel in hout als in aluminium maken. Bij de bestelling van grote aantallen, bieden wij u graag gunstige voorwaarden.

Ophangsystemen

Image

Voor het duurzaam en flexibel ophangen van uw kunstwerken adviseren wij het STAS- ophangsysteem. Het is eenvoudig te monteren, laat geen beschadigingen achter op uw muur en geeft de mogelijkheid om de plaats en de hoogte van uw kunstwerken vlot aan te passen. Onze ophangsystemen zijn ideaal voor bij u thuis, maar ook voor bedrijven en instellingen zijn ze een perfecte investering.

Speciaal inlijstwerk

Image

Zoekt u een andere manier van inlijsten of hebt u voorwerpen of kunstwerken die een speciale inlijsting vragen? Hier vindt u alvast enkele mogelijkheden.

Een kaderbak in plexi omgeeft het kunstwerk volledig met plexiglas.

Een kist (ook wel 3D-kader of dieptekader) heeft extra diepte tussen het glas en het werk. U kunt hiervoor kiezen om het 3D-effect van uw werk te versterken of gewoon omdat u het mooier vindt.

Bij een baklijst wordt een canvasdoek zwevend in de lijst geplaatst. Dat zorgt voor een ruimtelijk effect. Baklijsten zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en kunnen gebruikt worden voor doeken tot 40 mm dik.
We kunnen ook zorgen voor het (her-)opspannen van doeken op spieramen.

Hebt u een heel groot kunstwerk (tot 2 x 3 meter) dan voorzien wij het graag van een passende lijst.